[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Forum » Зброярня » Все інше, що стусується зброї » Прийоми та правила стрільби зі стрілецької зброї (урок 2)
Прийоми та правила стрільби зі стрілецької зброї
werfДата: Четвер, 16:29:56 | Повідомленння # 1
Пневманутий
Група: Друзі
Повідомлень: 32
Репутація: 1
Статус: Offline
Хватка пістолета - це спосіб утримання рукоятки пістолета кистю
руки. Добре відпрацьована та одноманітна хватка - половина успіху в стабільній стрільбі. Навіть незначна зміна хватки негативно впливає на влучність стрільби. Хватка в цілому повинна бути щільною, глибокою, кисть розміщається на рукояті якомога ближче ло осі каналу ствола.
При правильній хватці кисть руки з пістолетом буде розташована в одній вертикальній площині з передпліччям і ніби продовжуватиме її.
Вказівний палець не повинен брати будь-якої участі в утриманні і укріпленні пістолета в кисті, його нігтева і друга фаланги не повинні торкатись пістолета.
Великий палець правої руки розміщується справа на рамці пістолета паралельно осі каналу ствола, злегка торкаючись затворної затримки. Великий палець правої руки бере мінімальну участь в утриманні пістолета, він є ніби направляючим.
Будь-яке інше положення великого пальця правої руки при утриманні пістолета значно погіршує умови роботи м'язів згиначів вказівного пальця, які здійснюють тиск на спусковий гачок, що в свою чергу, веде до зміни кута вильоту кулі післяпострілу.

Правильність прийнятого положення по відношенню до цілі перевіряється так: якщо при підйомі з пістолетом у бік цілі стрілець виявить , що лінія прицілювання направлена куди-небудь у бік від цілі, він повинен змінити направлення поворотом усього тулуба по відношенню до цілі або переставленням стоп. Якщо разом з рукою вказівного пальця переміщується і зброя, треба перевірити положення вказівного пальця, в цілому переглянути хватку і трохи змінити її.
Для прицілювання затримати дихання на видиху, зажмурити око яке не бере участі в наведенні зброї на ціль, а другим оком дивитись через прорізь цілику на мушку так, щоб мушка була посередині прорізу цілика, а вершина нарівні з верхніми краями цілика; в такому положенні пістолет наводиться в точку прицілювання, й одночасно розпочати натискування на хвіст спускового гачка.

Прицілювання проходить в умовах безперервного коливання зброї, тому що неможливо забезпечити абсолютну нерухомість зброї. Прицілюватись треба у визначеній послідовності. Перш за все, треба перевірити вихідне положення для стрільби, спочатку без затримання дихання, потім - затримуючи дихання на короткі проміжки часу. Далі стрілець встановлює "рівну мушку" та підводить її в точку прицілювання і затримує дихання.
Око стрільця не може одночасно чітко бачити предмети, які розташовані на різній відстані від нього; якщо чітко бачиш мушку, то мішень і прорізь прицілу будуть сприйматись оком розпливчастими. Якщо ж зосередити зір на мішені, розпливчастими стануть мушка на прорізь прицілу. Тому під час прицілювання стрілець повинен намагатись чітко бачити мушку та прорізь, а не мішень - це одна з основних вимог успішної стрільби з пістолета.
Прицілювання завжди має бути одноманітним. Стрілець весь час повинен слідкувати за величиною просвіту між вершиною мушки та нижнім обрізом чорного "яблука" мішені.
Якщо вершина мушки, розміщуючись нарівні з краями прорізу прицілу, розташована ближче до її правого або лівого краю, то пробоїни на мішені перемістяться відповідно праворуч або ліворуч. Якщо вершина мушки буде розташована вище або нижче рівня прорізу прицілу - попадання будуть відповідно вище або нижче.


і палка раз на рік стріляє...
 
Forum » Зброярня » Все інше, що стусується зброї » Прийоми та правила стрільби зі стрілецької зброї (урок 2)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Основне
Форма входу
Статистика сайту
Друзі
Статистика
Контент