[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Forum » Зброярня » Все інше, що стусується зброї » Прийоми та правила стрільби зі стрілецької зброї (урок 3)
Прийоми та правила стрільби зі стрілецької зброї
werfДата: Четвер, 16:31:52 | Повідомленння # 1
Пневманутий
Група: Друзі
Повідомлень: 32
Репутація: 1
Статус: Offline
Основні положення техніки швидкісної стрільби з пістолета
Аналіз досвіду вогневих контактів показує, що відстань, на якій противники
вступають у вогневе протиборство, як правило, не перевищує 7-Ю метрів. На цих дистанціях на перше місце висуваються такі фактори, як швидкість виконання першого пострілу (випередження по часу), швидкість переміщень (вихід з лінії вогню противника), недопущення можливості ведення противником прицільного вогню у відповідь. . Цим вимогам відповідає техніка швидкісної стрільби, навчання якій в органах та підрозділах внутрішніх справ України здійснюється згідно з методичними рекомендаціями "Обучение скоростной стрельбе из пистолета Макарова" (В.Ф. Глущенко, А.О. Колоколов). Ця техніка базується на розповсюдженій у США та інших країнах Західної Європи техніці швидкісної стрільби "Флеш", яка передбачає ведення її стоячи з двох рук. Характерною особливістю цієї техніки є ведення вогню подвійними пострілами при обов'язковому влученні в ціль обома кулями. При влученні в противника першим пострілом (якщо куля не попала в голову) існує реальна небезпека відкриття вогню у відповідь. Друга куля, яка попадає в ціль, відкидає противника, перешкоджаючи прицільній стрільбі у відповідь.
Одна з характерних особливостей техніки швидкісної стрільби - це спосіб утримання зброї (хватка). Вона здійснюється двома руками. При цьому вказівний палець лівої руки охоплює спускову скобу пістолета, а великий палець розміщується над великим пальцем правої руки чи відводиться вбік. Обидві кисті щільно стискають пістолетну рукоятку, при цьому пальці правої розміщуються під пальцями лівої.
При утриманні зброї руки зігнуті в ліктевих суглобах, лікті розведені вбік-донизу (права рука розігнута більше, ніж ліва), утворюючи характерний "трикутник". Жорсткість "трикутника" досягається за рахунок керування зусиллями рук. При цьому зусилля правої руки повинно бути направлено від себе, зусилля лівої руки прикладається в протилежний бік - до себе. Таким чином, отримуємо потужний розпір, у центрі якого розташована зброя.

Вихідне положення для швидкісної стрільби відрізняється від вихідного положення при спортивній стрільбі. Корпус частково розвернутий лівим боком вперед, що зменшує площу влучення в співробітника в порівнянні з фронтальною стійкою. Ноги розміщені трохи ширше плечей, ліва нога спереду, коліна трішки зігнуті. Голова тримається прямо без нахилу вперед чи назад. Руки опущені - позиція очікування.
Перехід у положення підготовки до стрільби стоячи здійснюється шляхом підйому зброї на рівень очей, з утриманням "трикутника".

В положеннях противник повинен бачити тільки праву руку і частину голови.
Прицілювання здійснюється шляхом підйому рук зі збереженням "трикутника" з позиції очікування на рівень очей. При підйомі рук інші частини тіла залишаються нерухомими. Руки при прицілюванні залишаються зігнутими для того, щоб наблизити мушку і цілик до очей. Крім того, утримання "трикутника" при прицілюванні відіграє важливу роль у стабілізації зброї в процесі ведення вогню.
Особливістю прицілювання є те, що стрілець не здійснює точного наведення зброї у визначену точку, а суміщає мушку і цілик десь у контурі мішені, байдуже в якій її частині (голова, тулуб і т.д.) При правильному утриманні зброї і збереженні "трикутника" обидва постріли підуть у ту зону, куди направлена зброя. Характерною особливістю методики швидкісної стрільби є прицілювання за допомогою обох очей. При одному закритому оці значно зменшується поле огляду, що може призвести до небажаних наслідків.
При веденні вогню подвійними пострілами обов'язковим є правильність утримання "трикутника". При будь-якому положенні для стрільби (вгору, вниз, з коліна, лежачи, із-за укриття і т. д.) "трикутник" залишається незмінним. При неправильному утриманні зброї перший постріл може уразити ціль, тоді як другий піде мимо. Перенос вогню при стрільбі здійснюється за рахунок повороту корпуса, без зміни положення рук.
При стрільбі подвійними пострілами інтервал між кожним пострілом повинен бути мінімальним, що досягається за рахунок постійної вибірки холостого ходу спускового гачка. Техніка швидкісної стрільби вимагає виконання подвійного пострілу з дистанції 7-10 метрів за 1,5 секунди (витягування зброї з кобури, вимкнення запобіжника, прицілювання, відкриття вогню).
Другий постріл здійснюється, як правило, без прицілювання, тому що зворотний рух затвора не дає можливості сумістити мушку і цілик для повторного наведення. Наведення зброї здійснюється за рахунок м'язової пам'яті. При стрільбі друга куля лягає вище першої, що необхідно врахувати при прицілюванні.
Звичайно вогонь на ураження ведеться в ділянку грудей противника Якщо ж він захищений бронежилетом, то виконуються три постріли. Сполучений - у корпус, третій ( із затримкою) - в голову.
При великій кількості противників рекомендується вести стрільбу, чітко визначаючи найбільш наближені і небезпечні цілі, переносячи вогонь з однієї сторони на іншу - справа наліво чи навпаки.


і палка раз на рік стріляє...
 
Forum » Зброярня » Все інше, що стусується зброї » Прийоми та правила стрільби зі стрілецької зброї (урок 3)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Основне
Форма входу
Статистика сайту
Друзі
Статистика
Контент