[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Forum » Зброярня » Все інше, що стусується зброї » Прийоми та правила стрільби зі стрілецької зброї (урок 5)
Прийоми та правила стрільби зі стрілецької зброї
werfДата: Четвер, 16:33:54 | Повідомленння # 1
Пневманутий
Група: Друзі
Повідомлень: 32
Репутація: 1
Статус: Offline
Особливості техніки швидкісної стрільби з пістолета з однієї та з двох рук
В стійці для швидкісної стрільби з однієї руки тіло стрільця не повинно бути повністю випрямлено. Його потрібно трохи відкинути в сторону, протилежну направленню стрільби, ноги слід розставити досить широко .
Для того, щоб тулуб і винесена вперед права рука являли собою одне ціле, закріплення правої руки в плечовому суглобі повинно бути досить жорстким. Найбільша жорсткість буде досягнута в тому випадку, коли разом з відкинутим тулубом вліво права частина плечового пояса піднімається догори - вперед.
Права рука повинна бути повністю випрямлена і пере розігнута в ліктевому суглобі так, щоб він був повністю виключений. М'язи правої руки повинні бути більш напружені, ніж при звичайній стрільбі.
Ліва рука може бути на поясі, слугуючи ніби опорою для тулуба, не даючи йому при втомі сильно відхилятись назад, або має бути опущена униз чи в кишеню.
Хватка в принципі повинна бути такою ж, як і при звичайній стрільбі, однак - ще більш щільною .
Вказівний палець, як і при звичайній стрільбі, не повинен брати будь-якої участі в утриманні.
Стрільці по-різному натискають на спусковий гачок. Але при всіх варіантах натискування повинно бути безупинним, м'яко завершеним у момент суміщення рівної мушки в прорізі з районом точки прицілювання. Після виконання першого пострілу стрілець швидко відводить палець уперед, не відриваючи цього від спускового гачка на таку відстань, при якій спускова тяга з важелем зводу зможе зайти в зчеплення з виступом шептала. Потім енергійно, але плавно тисне на спусковий гачок.

Стрілець, який веде стрільбу з пістолета, повинен чітко бачити проріз цілика під час усієї стрільби. Наближення цілика до ока стрільця під час стрільби з двох рук веде до збільшення розпливчатості цілі в порівнянні зі стрільбою з однієї руки. Тому навіть короткочасне переведення погляду на ціль призводить до втрати контролю за положенням мушки в прорізі цілика з-за її розпливчатості. Таким чином, стрільба з двох рук найбільш ефективна на коротких дистанціях до 15 метрів. На більших дистанціях стрільби стрільцям, які віддають перевагу стрільбі з двох рук, доцільно внести деякі корективи в стрільбу. Хватка пістолета повинна бути така сама, як і при швидкісній стрільбі з однієї руки. Обидві руки повинні бути повністю випрямлені і пере розігнуті в ліктевих суглобах, щоб ті були повністю виключені. Ліва рука підтримує праву руку з пістолетом, щільно охоплюючи нижню частину кисті правої руки з пістолетною рукояткою ближче до передпліччя. Голова утримується прямо. Права частина плечового пояса відведена вперед і угору так, щоб вона торкалась правої вилиці. М'язи обох рук повинні бути достатньо напружені, щоб забезпечити жорстке закріплення між собою одне ціле. З цієї метою між руками і лінією плечей необхідно створити достатньо жорсткий "трикутник", який дає можливість ефективно протидіяти віддачі зброї. Для цього ліва рука досить щільно повинна притискати кисть правої руки до себе, а права - протидіяти цьому зусиллю. Зусилля, направлене на розрив вершини "трикутника", не повинно бути дуже сильним.
Стрілець утримує обидві руки зі зброєю на рівні очей і фіксує їх у такому положенні.
Стійкість при стрільбі з двох рук у значній мірі залежить від правильного розміщення стоп обох ніг. У даному випадку найбільш зручне положення, при якому відстань між стопами дорівнює ширині плечей, а носки паралельні площині стрільби. Стрілець може виставити ліву ногу трохи вперед, однак ноги в колінах повинні бути зігнуті.


і палка раз на рік стріляє...
 
Forum » Зброярня » Все інше, що стусується зброї » Прийоми та правила стрільби зі стрілецької зброї (урок 5)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Основне
Форма входу
Статистика сайту
Друзі
Статистика
Контент