[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum » Зброярня » Пневматичні пістолети та револьвери » Crosman-357 (Пневматичний газобалонний револьвер)
Crosman-357
kill_kennyДата: Неділя, 21:12:29 | Повідомленння # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 400
Репутація: 4
Статус: Offline
Пневматичний газобалонний револьвер Crosman-357

Сьогодні на прилавках зброярних магазинів можна знайти велику кількість пневматичної зброї, зокрема короткоствольної багатозарядної газобалонної (револьвери і пістолети). Всі вони мають тільки дві загальні межі: дульну енергію до 7,5 Дж і калібр 4,5 мм для свинцевих куль або сталевих кульок ВВ. Цю статтю я присвячую тим людям, які хочуть залучитися до найзахопливішому занятті: стрілянині з пневматичного пістолета. Як першу газобалонну зброю зазвичай купують недорогу багатозарядну модель. Причому моделей пістолетів у багато разів більше, ніж револьверів (на вигляд, але не по конструкції!). Що вибрати, якщо хочеться придбати недорогий газобалонний револьвер. Таку зброю вигитовляє фірма CROSMAN (США) і в цій статті я вирішив описати револьвер моделі 357. Це найдешевша модель з представлених на нашому ринку “іномарок”. Існує в цій ціновій категорії ще і модель 44 фірми DAISY, але її дуже складно зустріти в магазинах. GAMO R-77 стоять майже на порядок дорожче (існує ще практично однотипний револьвер від RWS), а вартість пневматичного Smith & Wesson 586/686 від UMAREX зашкалює за 250 доларів. Чи так вже поганий CROSMAN 357? Я спробую коротко відповісти на це питання.

Револьвери мають наступні характеристики:
параметр 357-4 (GT) 357-6 (GT) 357-eight
Роки випуску 1983 - н.в. 1983 - н.в. 1984-1996
Калібр тільки 4,5 мм свинцеві кулі
Довжина ствола (мм) 102 152 203,2
Початкова швидкість
кулі (ф/м/сек) 410/125 435/132 485/148
Нач. швидкість кулі (фактично)
КП 7,9 - - 145*
Гамо Магнум - - 149*
КП 10,5 - - 116*

* - дані отримані на револьвері з настрелом більше 10 тис. пострілів при температурі навколишнього середовища 25-26с.

Рестайлінг CROSMAN 357

У 1992 році CROSMAN провела рестайлінг моделей 357-four і 357-six. Цей рестайлінг, на мій погляд, сильно понизив експлуатаційні якості револьвера, скоротивши собівартість моделі. Він полягав в заміні цинкового кожуха ствола на пластиковий. В результаті погіршав баланс зброї (хоча усередині кожуха знаходиться олов'яний обважнювач 357-056 або 357-059, див. вибух-схему нижче), ствол став дуже легенею, що згубно позначилося на купчастості. А оскільки кожух ствола литий і має порожнини усередині, він по серйозному “гуляє” вправо-вліво, і це ПОРДЖУЄ СТОВІДСОТКОВИЙ ПРОМАХ і зіпсованими нервами власника, чекаючого від зброї належної міцності. Після модернізації моделі 357-four і 357-six отримали назву 357-4 і 357-6 відповідно. З 1995 року моделі отримали “позолочений” спусковий гачок, як у вогнепальних матчевих моделей. Такі револьвери називаються 357-4gt і 357-6gt (Gold Trigger). Нічого, окрім химерності в зовнішньому вигляді, “позолочені” спускові гачки не дали. Револьвери отримали чорні щічки рукоятки замість коричневих.

Сьогодні револьвери CROSMAN 357-4gt і 357-6gt можна зустріти в московських зброярних магазинах за ціною 1150-1550 рублів незалежно від довжини ствола (дані на грудень 2001 року).

CROSMAN на сьогоднішній день з 1983 року проводить револьвери 357-4 і 357-6. Револьвер 357-8 проводився з 1984 по 1996 рр. і сьогодні, на жаль, не випускається. Восьмидюймовий (203,2 мм) ствол зараз можна зустріти тільки в SHOOTERS KIT, де в комплекті йдуть два стволи 4 і 8 дюймів. Проте “хромованих моделей” так само немає, а у наявних чорних мушка з насічкою виконана в колір корпусу, що декілька ускладнює прицілювання у сутінках.

У 1999 моделей 357-4 і 357-6 спіткала ще одна не найвдаліша модернізація: вони отримали потовщені шагреневі щічки рукоятки підлозі ортопедичної форми з виїмками під пальці.

Проте, мені така рукоятка менш зручна, чим “класична”. У класичної рукоятки периметр рамки залишається зовні, а у нової весь метал рукоятки прихований усередині. Це може викликати тріщини при випадковому падінні револьвера. Також модель 357-6 оснастили гладким стволом для стрілянини сталевими кульками ВВ. На неї виробник заявляє початкову швидкість кульки в 156 м/с, що, погодитеся, немало, а “доведений” гладкоствольний 357-6 показував 167 м/с (+/- 1 м/с). Купчастість стрілянини з 357-6 ВВ набагато вище, ніж у пістолетів АНИКС 101, 111 і 112 серіїв, хоча явно поступається нарізним моделям під свинцеві кулі .177.

Так само ця модернізація спіткала вузол дозатора.

Модернізовані в 1999 році револьвери сьогодні пропонуються за ціною 1850-2300 рублів незалежно від типа боєприпасу і довжини ствола.

Всі револьвери CROSMAN моделі, що випускаються на сьогоднішній день, 357 випускаються тільки чорного кольору.

FAQ по револьверу CROSMAN 357

Дуже часто мої друзі просять допомогти вибрати їм модель 357 як звичайний перший або другий пістолет для розваг і задають при цьому купу питань. Тому нижче я хочу розмістити FAQ по револьверу CROSMAN 357-4, 357-6 і 357-8:

В. Чи правда, що CROSMAN 357-4, 357-6 і 357-8 є хорошими тировими пістолетами (револьверами)?

О. Якщо це розважальний тир просто для приємного проведення часу, то може бути, та, і те із стволами 6 і 8 дюймів. Для серйознішого захоплення таргеттінгом він не підходить із-за грубуватих прицільних пристосувань.

В. Вони правда зроблені в США?

О. Та, цілком і повністю.

Чи В. Можна рекомендувати цей револьвер як першу газобалонну пневматичну зброю?

О. Та. У цьому револьвері нічого не потрібно доробляти і переробляти. Він достатньо міцний і володіє непоганою влучністю на дистанціях до 10-12 метрів, недорого стоїть і має досить пристойний зовнішній вигляд.

Недосвідченому (особливо юному) стрільцеві можна порекомендувати модель 357 SHOOTERS KIT, в комплект якої входять два змінні стволи 4 і 8 дюймів, 3 Со2-баллончика, мішені, коробка куль Коперхед і купа постерів, Які навчають первинним навикам поводження із зброєю.

В. Чи варто купувати уживані револьвери?

О. Мені здається, що від подібних придбань краще утриматися. Від такої дешевої зброї позбавляються лише в наслідок дефектів, що з'явилися в нім, та і спочатку він коштує недорого (до моделей 1999 року).

В. На багатьох сайтах пишуть про швидкий знос пластмасових барабанів-кліпів і пластикові деталі УСМ, чи це так?

О. На експлуатованому мною револьвері до цього дня використовуються десятизарядні барабани кліпи (2 штуки), які йшли з ним в комплекті. Пластиковий штовхач кліпу я купив за 15 рублів новий, але, порівнявши його із старим, відмінностей не виявив. Тому затверджую авторитетно: ці деталі не схильні до швидкого зносу.

В. Які кліпи кращі, шести- або десятизарядні?

О. Шестизарядні зазвичай чорні, десятизарядні сірі, тільки з 1999 року з'явилися чорні (сірі кліпи не фарбують чорну модель і навпаки). Шестизарядний кліп, на мій погляд, більш підходить з каналом ствола при повороті барабана, чим десятизарядний, хоча подідність можна отримати, приклавши мінімум зусиль.

В. Якими кулями можна стріляти з револьвера?

О. Будь-якими свинцевими кулями для пневматичної зброї калібру 4,5 мм і завдовжки до 9 мм (з ВВ - револьвера - тільки кульками ВВ, оскільки внутрішній діаметр ствола цього револьвера 4,45 мм).

В. Чи Можна порекомендувати револьвер для “пістолетного” полювання на ворон.

О. Можна, але тільки з довгими стволами 6 і 8 дюймів. Але стріляти можна до 15 метрів максимум і, бажано, в голову, оскільки невисока початкова швидкість і енергія кулі недостатні для ураження ворони в корпус.

В. Чи Можна носити з собою “короткий” (4 дюйми) револьвер для самооборони?

О. Носити можна, для самооборони краще не використовувати.

В. Чи можлива установка на револьвер прицілу коліматора або ЛЦВ (лазерного цілевказувача)?

О. Можливо за наявності спеціальних перехідників-кріплень, CROSMAN, що випускаються. Проте ці перехідники знайти в Росії майже неможливо, тому установка навісного устаткування доволі складна штука.

В. На що слід звернути увагу при покупці револьвера?

О. Всі револьвери CROSMAN тестуються заводом-виготівником, що гарантує їх працездатність. Проте, бувають випадки заводського або “транспортного” браку, яких можна уникнути:
перевірте співпадання ствола і рами;
поверхня револьвера не повинна мати потертостей, подряпин.
ствол усередині стволової коробки не повинен мати помітних люфтів;
щічка рукоятки повинна міцно фіксуватися на балоні, люфт небажаний, хоча легко усувається шляхом підгину вусиків, що обхвачують балон;
клямка ствола повинна щільно прилягати до краю стволної коробки (люфт стволної коробки і рамки у вертикальній плоскості недопустимий!);
на новому револьвері з 1995 року ставиться спеціальний замок CROSSBLOCK на спусковій скобі (замок виготовлений з пластмаси і покликаний, насамперед зберігати спусковий механізм від дітей і “навчає культурі поводження із зброєю”), пакет з ключем і документацією має бути запечатаний, целік і його колодка не повинні мати тріщин.

В. Як дізнатися, коли виготовлений револьвер?

О. CROSMAN дату виготовлення “зашиває” в серійний номер зброї: перша цифра позначає місяць, друга і третя - останні дві цифри року виготовлення.

З повагою, EROS взято з airgunlib.ru

Переклав і вибрав найважливіше kill_kenny


Зроби крок вперед - життя зробить два назустріч !!!

була - Sharp Innova (Карабін в дереві)+UFO 3-7x20,
Zoraki mod 914-s,
С11, С31, 2100
залишилися спогади

 
foxfriend0993Дата: Четвер, 19:21:56 | Повідомленння # 2
Вбивця бляшанок
Група: Користувачі
Повідомлень: 25
Репутація: 0
Статус: Offline
І такий у мене був...
Був колись...
На відміну від "Макарова МР654К" такі, як цей револьвер, в принципі довго жити не можуть. Щоб довго жити, треба бути зробленим із збройової сталі, як "МР654К". А якщо ти весь із алюмінію та пластмаси зроблений, ти довго не протримаєшся. Може, рік протримаєшся, може два. Максимум три. А потім гаплик повний... Торба... Вічна пам`ять...

Хлопці, купуйте собі "Макаров МР654К" у клятих москалів, і буде він вам довго служити (якщо себе чемно поводити з цим москалем).


якщо крокодил з`їв вашого ворога, то це не означає, що крокодил - ваш друг.
 
4r2nerДата: Четвер, 20:22:23 | Повідомленння # 3
FTer
Група: Каста Високоточників
Повідомлень: 375
Репутація: 4
Статус: Offline
Саша!!! а незабагато вже МР654 в усіх постах??? це вже схоже на рекламу!!!! кожному девайсу своє призначення!! неможна рівняти пістолет з револьвером!!

BAM-и, QB-іки РСР, Crosman-и 1377 РСР, Балони, Schmeisser ПГШ790А, гарпун-и РПО-4
 
kill_kennyДата: П`ятниця, 12:16:41 | Повідомленння # 4
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 400
Репутація: 4
Статус: Offline
4r2ner, правий 100%
Досить рекламувати приховано свій сайт.
А натомість скажу - цей револьвей насправді класний - особливо 8 дюймовий - якщо хтось має - куплю !


Зроби крок вперед - життя зробить два назустріч !!!

була - Sharp Innova (Карабін в дереві)+UFO 3-7x20,
Zoraki mod 914-s,
С11, С31, 2100
залишилися спогади

 
swordДата: Неділя, 22:24:41 | Повідомленння # 5
Мазило)
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
доброго всім здоров'ячка! хочу поставити таке питання. при перегляді відео з пневматичними пістолями на ютубі видно, що перед вставленням балончика, його змащують чимось, очевидно якимось герметиком. в жодному інтернет-магазині я нічого подібного не бачив в продажу. можливо хтось скаже, чи є ця процедура обов'язковою, і чому подібних речей немає в продажу?

ASG Dan Wesson 8'' Grey
Crosman "Nitro Venom Hardwood"+Center Point 3-9x32


Повідомлення відредагував sword - Неділя, 25.03.2012, 22:25:08
 
Forum » Зброярня » Пневматичні пістолети та револьвери » Crosman-357 (Пневматичний газобалонний револьвер)
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:

Основне
Форма входу
Статистика сайту
Друзі
Статистика
Контент