Головна » Новини сайту
« 1 2 ... 10 11 12
Особливості техніки швидкісної стрільби з пістолета з однієї та з двох рук

В стійці для швидкісної стрільби з однієї руки тіло стрільця не повинно бути повністю випрямлено. Його потрібно трохи відкинути в сторону, протилежну направленню стрільби, ноги слід розставити досить широко .
Для того, щоб тулуб і винесена вперед права рука являли собою одне ціле, закріплення правої руки в плечовому суглобі повинно бути досить жорстким. Найбільша жорсткість буде досягнута в тому випадку, коли разом з відкинутим тулубом вліво права частина плечового пояса піднімається догори - вперед.
Права рука повинна бути повністю випрямлена і пере розігнута в ліктевому суглобі так, щоб він був повністю виключений. М'язи правої руки повинні бути більш напружені, ніж при звичайній стрільбі.
Ліва рука може бути на поясі, слугуючи ніби опорою для тулуба, не даючи йому при втомі сильно відхилятись назад, або має бути опущена униз чи в кишеню.
Хватка в принципі повинна бути такою ж, як і при звичайній стрільбі, однак - ще більш щільною .
Вказівний палець, як і при звичайній стрільбі, не повинен брати будь-якої участі в утриманні.
Стрільці по-різному натискають на спусковий гачок. Але при всіх варіантах натискування повинно бути безупинним, м'яко завершеним у момент суміщення рівної мушки в прорізі з районом точки прицілювання. Після виконання першого пострілу стрілець швидко відводить палець уперед, не відриваючи цього від спускового гачка на таку відстань, при якій спускова тяга з важелем зводу зможе зайти в зчеплення з виступом шептала. Потім енергійно, але плавно тисне на спусковий гачок. Стрілець, який веде стрільбу з пістолета, повинен чітко бачити проріз цілика під час усієї стрільби. Наближення цілика до ока стрільця під час стрільби з двох рук веде до збільшення розпливчатості цілі в порівнянні зі стрільбою з однієї руки. Тому навіть короткочасне переведення погляду на ціль призводить до втрати контролю за положенням мушки в прорізі цілика з-за її розпливчатості. Таким чином, стрільба з двох рук найбільш ефективна на коротких дистанціях до 15 метрів.
На більших дистанціях стрільби стрільцям, які віддають перевагу стрільбі з двох рук, доцільно внести деякі корективи в стрільбу. Хватка пістолета пови ... Читати далі »
Переглядів: 5115 | | Рейтинг: 5.0/123 | Коментарії (0)

Закінчення стрільби

Припинення стрільби може бути тимчасовим і повним.
Для тимчасового припинення стрільби на заняттях подається команда "Стій!", після якої стрілець повинен припинити натискування на спусковий гачок; утримуючи пістолет у руці, великим пальцем цієї руки підняти прапорець запобіжника вгору (увімкнути запобіжник) і, якщо потрібно, перезарядити пістолет.

Для перезарядження пістолета потрібно:
- від'єднати магазин від рукоятки;
- приєднати споряджений магазин до пістолета;
- перед стрільбою вимкнути запобіжник і, якщо стрільба буде вестися з попереднім зведенням курка, поставити курок на бойовий звід. (Якщо перед перезарядженням були використані всі патрони, затвор відводиться назад і різко відпускається).

Для повного припинення стрільби подається команда "Розряджай!", при якій стрілець повинен:
- припинити натискання на спусковий гачок;
- ввімкнути запобіжник;
- розрядити пістолет (від'єднати магазин; вимкнути запобіжник; витягнути патрон з патронника, для чого, утримуючи пістолет у руці за рукоятку, вільною рукою відвести затвор назад і відпустити цього; увімкнути запобіжник; вкласти пістолет у кобуру; за командою керівника стрільб підняти патрон з землі (підлоги); витягнути патрони з магазина; витягнути пістолет із кобури; приєднати магазин до рукоятки; знову покласти пістолет у кобуру і закрити кришку кобури).

За командою "Зброю до огляду" стрілець зобов'язаний:
- рукою, яка вільна від утримання пістолета, витягнути магазин з основи
рукоятки пістолета і вкласти його під великий палець руки, котра тримає
пістолет, спереду запобіжника так, щоб подавач магазина був 2-3 см
вище затвора;
- після огляду зброї керівником стрільб
взяти магазин у руку;
- великим пальцем руки, яка утримує пістолет, натиснути на кнопку затворної затримки та звільнити затвор;
- натиснути на спусковий гачок, провести контрольний спуск курка в напрямку мішені; ввімкнути запобіжник;
- під'єднати магазин ... Читати далі »
Переглядів: 5191 | | Рейтинг: 5.0/123 | Коментарії (0)

Нема життя без пістолета!


      Бог створив людей різними, але містер Кольт урівняв їхні шанси. Куля не боїться ані сильних, ані розумних.

      Щодня в світі відбуваються жахливі вбивства, пограбування, зґвалтування. На жаль, від подібного не застрахований ніхто. Тому постає запитання: "Як захиститися від нападника?"

      Спочатку варто визначитися, навіщо вам засоби самооборони. Для охорони житла, автомобіля, для щоденного носіння з собою, для носіння в разі "виникнення проблем".

      До того ж ви повинні усвідомлювати, хто ваш потенційний нападник. Проти підлітка, який "чіпляється" до перехожих, вам достатньо буде застосувати газовий балончик, а в разі виникнення проблем з "крутими" бізнесменами вам може не вистачити бронежилета й автомата Калашникова.

      У будь-якому випадку, засоби самооборони допоможуть врятувати життя і здоров’я. Але варто зазначити, що повинне бути ще бажання врятуватись – відомо багато випадків, коли жертви не застосовували силу або зброю, боячись роздратувати зловмисників.





        Газовий балончик



Найпростішим засобом самозахисту є газовий балончик. Балончики вітчизняного виробництва доступні для повнолітніх осіб, які перебувають в Україні і є у вільному продажі. Ви можете придбати його, якщо досягли 18-річного віку.

    Ціна газового балончика від 15 грн. до 40 грн. Різниця в ціні пояснюється в першу чергу виробником і наповненням.

    Для охорони житла краще придбати балончик великого розміру й зберігати його на спеціальній полиці поблизу вхідних дверей. Якщо ви маєте намір носити балончик щодня, варто купити компактний. Усвідомте: балончик доведеться носити в кишені, а не в сумці. До речі, жінки в разі нападу можуть використовувати будь-який аерозольний засіб (лак для волосся, дезодо ... Читати далі »
Переглядів: 16604 | | Рейтинг: 5.0/116 | Коментарії (14)

Кабінет Міністрів України
Про затвердження Положення про дозвільну систему


Постанова від 12 жовтня 1992 р. N 576 Київ ( Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ
N 706 ( 706-93-п ) від 07.09.93
N 373 ( 373-95-п ) від 31.05.95
N 256 ( 256-99-п ) від 22.02.99
N 1326 ( 1326-99-п ) від 21.07.99
N 1381 ( 1381-2000-п ) від 01.09.2000
N 575 ( 575-2001-п ) від 28.05.2001
N 1953 ( 1953-2002-п ) від 25.12.2002 -
набуває чинності з 01.01.2004 року )

Кабінет Міністрів України постановляє: Затвердити Положення про дозвільну систему, що додається, і ввести його в дію з 15 жовтня 1992 року.

Виконуючий обов'язки Прем'єр-міністра України В.СИМОНЕНКО
Міністр Кабінету Міністрів України В.ПЄХОТА

Інд.29

Затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 1992 р. N 576

ПОЛОЖЕННЯ
про дозвільну систему


( Чинність Положення про дозвільну систему, затвердженого цією постановою, у частині переліку об'єктів, на які поширюється дозвільна система, поширено на газові пістолети і револьвери та патрони до них, заряджені речовинами сльозоточивої та дратівної дії, об'єкти виготовлення і реалізації спеціальних засобів самооборони, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії, згідно з Постановою КМ N 706 ( 706-93-п ) від 07.09.93 )

1. Загальні положення

1. Дозвільна система - це особливий порядок виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, обліку і використання спеціально визначених предметів, матеріалів і речовин, а також відкриття та функціонування окремих підприємств, майстерень і лабораторій з метою охорони інтересів ... Читати далі »
Переглядів: 5351 | | Рейтинг: 5.0/149 | Коментарії (1)

1-5 6-10 ... 46-50 51-55 56-59
Основне
Форма входу
Статистика сайту
Друзі
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Контент