Головна » Новини сайту
« 1 2 ... 9 10 11 12 »
Прийоми та правила стрільби зі стрілецької зброї

Стрільба з пістолета ведеться з положення стоячи, з колін, лежачи на животі, лежачи на боку, сидячи, з руки чи з двох рук, з упору, а також при русі на автомобілі і т.д. Усі прийоми стрілець виконує швидко, не припиняючи спостереження за цілью. Стрільба з пістолета складається з виконання наступних прийомів: прийняти положення для стрільби, заряджання зброї; виконання пострілу (прицілювання та оброблення спуску) припинення стрільби (припинення натискання на хвіст спускового гачка, ввімкнення запобіжника, розряджання пістолета).



Виконання влучного пострілу залежить від прийняття правильного положення для стрільби, утримання зброї (хватки), прицілювання, затримки держання та спуску курка. Ці елементи тісно пов'язані між собою. Для влучного пострілу, перш за все, необхідно забезпечити найбільшу стійкість зброї.

Основні причини, які знижують влучність стрільби:
- помилки стрільця у виборі точки прицілювання;-
- помилки у встановленні мушки та цілика;
- неправильне положення для стрільби:
- неправильне тримання пістолета;
- неправильна обробка спуску;
- несправність зброї та боєприпасів;
- недостатнє освітлення та метеорологічні ... Читати далі »
Переглядів: 5665 | | Рейтинг: 4.9/73 | Коментарії (1)

Для прийняття положення для стрільби стоячи з руки необхідно:

- повернутися впівоберта вліво та, не приставляючи праву ногу, виставити її
вперед у направленні до цілі на ширину плечей, розподіливши вагу тіла
рівномірно на дві ноги.
Утримання витягнутої руки зі зброєю досягається за рахунок роботи найбільш сильних груп м'язів. При стрільбі стоячи потрібно відхилити тулуб трохи назад, а таз трішечки вперед. Права рука повністю випрямляється, як показала багаторічна практика, сприяє одноманітній протидії віддачі зброї та стабільності кута вильоту кулі;
- відкрити кришку кобури та вийняти пістолет з кобури;
- тримати пістолет стволом догори напроти правого ока, зберігаючи
при цьому положення кисті руки на висоті підборіддя, або донизу під кутом 45 градусів, ліва рука не повинна бути напруженою;
- утримуючи пістолет стволом догори або донизу, накласти великий палець правої руки на папірець запобіжника й опустити його донизу;
- покласти вказівний палець на спускову скобу, не торкаючись
спускового гачка (при стрільбі з лівої руки положення корпуса протилежне).

Якщо стрільба буде вестись із попереднім зведенням курка, а не самозводом, то після вимкнення запобіжника необхідно натискуванням великого пальця правої руки на голівку курка поставити курок на бойовий звід.

Для прийняття положення для стрільби з коліна та лежачи, необхідно особливу увагу приділити засобам безпеки, ствол пістолета направляється тільки в ціль.
Виконання пострілу (прицілювання та спуск курка)
Для виконання пострілу з усіх положень для стрільби потрібно: - вибрати точку прицілювання;
- не припиняючи спостереження за ціллю, витягнути руку з пістолетом уперед, утримуючи пістолет за рукоятку кистю руки ;
- накласти вказівний палець руки, в якій утримується пістолет, паралельно направленню ствола;
Переглядів: 4390 | | Рейтинг: 5.0/100 | Коментарії (0)

Хватка пістолета

Хватка пістолета - це спосіб утримання рукоятки пістолета кистю руки. Добре відпрацьована та одноманітна хватка - половина успіху в стабільній стрільбі. Навіть незначна зміна хватки негативно впливає на влучність стрільби. Хватка в цілому повинна бути щільною, глибокою, кисть розміщається на рукояті якомога ближче ло осі каналу ствола.
При правильній хватці кисть руки з пістолетом буде розташована в одній вертикальній площині з передпліччям і ніби продовжуватиме її.
Вказівний палець не повинен брати будь-якої участі в утриманні і укріпленні пістолета в кисті, його нігтева і друга фаланги не повинні торкатись пістолета.
Великий палець правої руки розміщується справа на рамці пістолета паралельно осі каналу ствола, злегка торкаючись затворної затримки. Великий палець правої руки бере мінімальну участь в утриманні пістолета, він є ніби направляючим.
Будь-яке інше положення великого пальця правої руки при утриманні пістолета значно погіршує умови роботи м'язів згиначів вказівного пальця, які здійснюють тиск на спусковий гачок, що в свою чергу, веде до зміни кута вильоту кулі післяпострілу.

Правильність прийнятого положення по відношенню до цілі перевіряється так: якщо при підйомі з пістолетом у бік цілі стрілець виявить , що лінія прицілювання направлена куди-небудь у бік від цілі, він повинен змінити направлення поворотом усього тулуба по відношенню до цілі або переставленням стоп. Якщо разом з рукою вказівного пальця переміщується і зброя, треба перевірити положення вказівного пальця, в цілому переглянути хватку і трохи змінити її.
Для прицілювання затримати дихання на видиху, зажмурити око яке не бере участі в наведенні зброї на ціль, а другим оком дивитись через прорізь цілику на мушку так, щоб мушка була посередині прорізу цілика, а вершина нарівні з верхніми краями цілика; в такому положенні пістолет наводиться в точку прицілювання, й одночасно розпочати натискування на хвіст спускового гачка.

Прицілювання проходить в умовах безперервного коливан ... Читати далі »
Переглядів: 4991 | | Рейтинг: 5.0/94 | Коментарії (0)

Основні положення техніки швидкісної стрільби з пістолета

Аналіз досвіду вогневих контактів показує, що відстань, на якій противники вступають у вогневе протиборство, як правило, не перевищує 7 метрів. На цих дистанціях на перше місце висуваються такі фактори, як швидкість виконання першого пострілу (випередження по часу), швидкість переміщень (вихід з лінії вогню противника), недопущення можливості ведення противником прицільного вогню у відповідь. . Цим вимогам відповідає техніка швидкісної стрільби, навчання якій в органах та підрозділах внутрішніх справ України здійснюється згідно з методичними рекомендаціями "Обучение скоростной стрельбе из пистолета Макарова" (В.Ф. Глущенко, А.О. Колоколов). Ця техніка базується на розповсюдженій у США та інших країнах Західної Європи техніці швидкісної стрільби "Флеш", яка передбачає ведення її стоячи з двох рук. Характерною особливістю цієї техніки є ведення вогню подвійними пострілами при обов'язковому влученні в ціль обома кулями. При влученні в противника першим пострілом (якщо куля не попала в голову) існує реальна небезпека відкриття вогню у відповідь. Друга куля, яка попадає в ціль, відкидає противника, перешкоджаючи прицільній стрільбі у відповідь.
Одна з характерних особливостей техніки швидкісної стрільби - це спосіб утримання зброї (хватка). Вона здійснюється двома руками. При цьому вказівний палець лівої руки охоплює спускову скобу пістолета, а великий палець розміщується над великим пальцем правої руки чи відводиться вбік. Обидві кисті щільно стискають пістолетну рукоятку, при цьому пальці правої розміщуються під пальцями лівої.
При утриманні зброї руки зігнуті в ліктевих суглобах, лікті розведені вбік-донизу (права рука розігнута більше, ніж ліва), утворюючи характерний "трикутник". Жорсткість "трикутника" досягається за рахунок керування зусиллями рук. При цьому зусилля правої руки повинно бути направлено від себе, зусилля лівої руки прикладається в протилежний бік - до себе. Таким чином, отримуємо потужний розпір, у центрі якого розташована зброя.

Вихідне положення для швидкісної стрільби відрізняється від вихідного положення при спортивній стрільбі. Корпус ча ... Читати далі »

Переглядів: 5173 | | Рейтинг: 5.0/97 | Коментарії (0)

Перезарядження зброї.

Одна із умов швидкісної стрільби - зброя ніколи не повинна залишатись без патронів у патроннику. Це досягаєтеся за рахунок відпрацювання стрільцем до автоматизму відліку пострілів. Наявність патрона в патроннику дозволяє в бойовій обстановці після зміни магазина одразу вести стрільбу.
При перезарядженні зброї велике значення має спосіб утримання магазина. Вказівний палець лівої руки повинен бути звернутий до кулі, а великий - до капсуля верхнього патрона. Пальці дають направлення магазину в приймач пістолетної рукоятки.
Для мінімальної затрати часу при заміні магазина важливе значення також має зручне розміщення запасних магазинів. Ідеальним варіантом можна вважати їх розміщення в спеціальному підсумку на внутрішній стороні правого зап'ястя. Можна використовувати підсумок, який розміщується на поясі під лівою рукою.
Стрільцю, який веде швидкісну стрільбу, необхідно мати один магазин у пістолеті (і один додатковий патрон у патроннику), два - в спеціальному підсумку.
Переглядів: 5206 | | Рейтинг: 5.0/109 | Коментарії (0)

1-5 6-10 ... 41-45 46-50 51-55 56-59
Основне
Форма входу
Статистика сайту
Друзі
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Контент